Az ITTK kutatásai alapvetően két nagy csoportba oszthatók: alapkutatások illetve valamilyen konkrét célra szerveződő kutatások, például megbízások, pályázati célok vagy valamilyen nagy kutatási projektben való részvétel. Az ITTK akkor működik jól, és érzékeli jól a trendeket, ha a fenti két csoport egymással összefügg, az eredmények és megoldások egymásra támaszkodnak.

2011-ben régi stratégiai tervünk vált valóra, immár nem csak a társadalomtudományi alapkutatások, és az információs társadalommal kapcsolatos szakértés része portfóliónknak, hanem a gyakorlati informatikai fejlesztések is. 2011-ben három nagy összetett informatikai projektet is sikeresen viteleztünk ki. Ezek során okostelefonon futó applikációk segítségével adatfelismerő, rögzítő és továbbító műveletek kerültek kivitelezésre, online adatbázisba, és ott azonnal adatbányász feladatok is végezhetőekké váltak. Így hozzájárulhattunk a Magyar Posta számára a nyomtatványok feldolgozásának automatizálási lehetőségeinek fejlesztéséhez, illetve az EUV rendszer folyamatmodellezésének fejlesztéséhez. A MÁV-START Zrt. számára pedig az utasforgalom optimalizálást segítő alkalmazást fejleszthettünk.

Alapkutatásainkról az érdeklődők itt olvashatnak, illetve néhány kiemelt kutatási nagyprojektünk közül is szemezgethetnek a bal oldali menüsor segítségével. Mivel megbízásainkra általában vonatkoznak az üzleti titoktartás szabályai, a kutatásaink menüpont alatt csak felsorolni tudjuk azokat a témaköröket, melyekben az elmúlt tucatnyi év során sikeres kutatásokat végeztünk.